(4 – 6 personer)

8 æg
250 g hakket lam eller okse
4 små løg
25 g smør
1 tomat
25 g smør
1 dl vand
salt, peber

Hak løgene fint, drys dem med lidt salt, lad dem stå 25 min. Knud dem og skyl dem i vand, lad dem dryppe af. Skræl eller flå tomaten, hak den med kniv.
Smelt 25 g smør på panden, steg løgene til de er gennemsigtige, men ikke brune, kom kødet i. Skil det med en gaffel og lad det skifte farve, steg til al væde er opsuget.
Tilsæt 25 g smør mere, tomaten og vandet. Læg låg på og lad det simre svagt i 20 min.
Slå æggene ud oven i kødblandingen, drys med salt og peber. Læg låg på og lad æggene stive, det vil tage ca. 4 min. Server straks
NB – Nogle steder kommer man også en fintsnittet chilipeber i denne ret, den skal i, når løget er stegt.

Luk menu