6 artiskokbunde
6 små æg
Mayonnaise af:
2 æggeblommer
2 1/2 dl olie
1 tsk. fransk lys sennep
citron, salt, peber
en anelse hvidløg
ca. 1 spsk. creme fraiche
hakkede trøfler
frisk estragon

Friskkogte artiskokbunde er det bedste, men har man ikke tid, kan man anvende dåseartiskokbunde, selvom de ikke er lige så gode.
En artiskokbund anbringes på hver serveringstallerken. Et lille æg kogt i 6 min., afkølet og pillet anbringes på hver artiskokbund.
Mayonnaise laves ved at røre æggeblommerne med den franske sennep, og derefter lidt efter lidt at tilsætte olien. Den smages til med salt, peber, citron og en anelse hvidløb, det må ikke være så meget, at det smager igennem.
Mayonnaisen fortyndes med creme fraiche til passende konsistent, dvs. den skal kunne maskere æggene uden at løbe helt af, og uden at ligge som en klat ovenpå. De maskerede æg drysses med hakket trøffel (fås i dåse) og med estragonblade, der lige er blancherede og tørret af.

Luk menu