1 pakke frossen fillodej
300 g fårefeta
1 æg
1 spsk hakket persille
50 g reven parmesan
½ tsk peber
20 g smeltet smør
1 æggehvide
vindruekerneolie til stegning
Er fetaosen meget salt, må den vandes ud i koldt vand en times tid.
Blend eller mos fetaosten med æg, parmesan, hakket persille og peber
Fillodejen tøes op og rulles forsigtigt ud på køkkenbordet, et fugtet, rent klæde lægges over den dej, der ikke bruges i øjeblikket. Bred et lag dej ud, smør det med smeltet smør, læg endnu et lag ovenpå. Skær dejen i bånd på 5 cm bredde. I nederste hjørne af hver bånd lægges en klump osteblanding, det nederste hjørne af dejen bøges op mod kanten af båndet, så det danner en trekant. Man fortsætter med et bøje pakken over mod den modsatte kant, så man slutter med en trekant. Smør med lidt æggehvide, der kan fæstne lukningen. De stedes i dyb olie på en pande, til de er lysebrune på begge sider og spises varme.
NB. Husk at den parmesan, man river selv, er lysår bedre, end den man køber færdigrevet.
.