50 g smør
40 g (4 spsk) mel
ca. ½ l mælk
2 spsk lys Dijonsennep
250 g reven ost (emmentaler eller svenbo)
salt, peber
4 store løg
4-5 spsk olie
8 hårdkogte æg
4 spsk rasp
25 g smeltet smør

Lav en lys opbagning af smør, mel og kogende mælk, den skal have konsistens som en tyk sauce. Lad den koge under omrøring ved svag varme i 5 min. Tag den af varmen og rør osten i (igen: riv selv!) Smag til med sennep, salt og peber. Snit løgene i tynde skiver, kog dem klare, ikke brune, i olie. Rør disse løg, uden olien, i saucen. Skær de hårdkogte æg i skiver, rør dem i også. De går i stykker, men det er meningen. Smør et ovnfast fad med smør, hæld massen i, drys med rasp og dryp med smeltet smør. Sæt fadet i en 200 gr. varm ovn i ca. 10 min., til overfladen er gylden.

NB. Retten kan laves dagen før, for blot at få de 10 min. i ovnen ved spisetid, den kan også fryses ned inden bagning, den holder sig i flere måneder i fryseren. Tø den op før bagning.

Luk menu