(4-6 personer)
125 g Gorgonzola
45 g smør
75 g mel
2¼ dl mælk
½ tsk reven muskatnød
¼ tsk cayennepeber
1 tsk salt
6 æg
15 g smør
25 g reven Emmentaler ost
Smelt smørret, rør melet i og tilsæt det halve af osten. Bag det godt af, tilsæt muskatnød, cayenne, salt og den kogende mælk under omrøring. Kom dejen i blanderen og blend med 6 æggeblommer og resten af osten. Pisk hviderne meget stive, vend dem i dejen ad 2 gange. Smør en souffléform med smør, drys den med reven ost og hæld dejen i. Bag den midt i en 180 gr. varm ovn i ca. 35 min. Serveres straks.
NB. En soufflé må gerne være blød ind i midten, så er den ikke tør.
Har man ikke en blender, kan man røre dejen sammen med et piskeris eller med en el-pisker.