(6 personer)

600 g Emmentaler ost
3 dl hvidvin
½ dl Kirch
3 tsk maizenamel
1 fed hvidløg
peber fra kværnen

flûte

Gnid en fonduegryde eller en emaljeret gryde indvendigt med et fed, overskåret hvidløg. Skær osten i tynde skiver og kom den i gryden sammen med hvidvinen. Lad det smelte under meget svag varme, vend af og til massen med en træske. Når osten er smeltet tilsættes peber. Kirchen røres op med maizena, og dette kommes i. Sæt nu gryden over spritapparatet eller på varmeplade på bordet, så den holdes konstant varm uden at brænde nævneværdigt på. Skær flûte ud i små stykker på skrå, så der er meget skorpe på alle stykkerne. Sæt brødet på fonduegaflerne og dyp i ostemassen.

NB. Emmentaler osten bliver meget ”lang”, og vil man undgå det, må man erstatte Emmentaler osten med en god Danbo ost. Man kan også udskifte Kirch med snaps.

Luk menu