(ca. 10 stk)
Dej:
250 g mel
250 g smør
¾ l kærnemælk
Fyld:
250 g Portellaost
75 g flødeost
50 g valnødder
Til pensling:
1 sammenpisket æg
salt
Tilbehør:
bladselleri
blå druer
Smørret smuldres i melet med meget let hånd, og dejen samles hurtigt med kold kærnemælk. Pak dejen i folie og læg den 1 time i køleskab.
Rør Portellaost med flødeost og groft hakkede valnødder.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik 10 runde kager. Læg fyldet på den ene halvdel af hver kage og bøj den anden over. Tryk dejen sammen i kanten. Pensl kagerne med sammenpisket æg og drys dem med salt. Sæt halvmånerne på et letsmurt plade og bag dem midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 15 min. til de er lysebrune.
.