½ kg honning (gerne billig honning)
½ kg mørk farin
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk kardemomme
ca. 50 g hakket pomeransskal
evt. 50 g hakket sukat
3 små æg
¾ kg mel

Glasur:
1 æggehvide + 3 dl florsukker

Varm honning op med farin, tag det fra varmen. Bland krydderier, natron og evt. sukat og pomeransskal og rør dem i dejen. Rør æg og mel i med en træske. Dejen er tung af røre, så det sker med håndkraft. Lad nu dejen stå tildækket til næste dag. Afsæt den med teske på bagepapir på plade i små toppe. Våde fingre hjælper til med nemt at få dejen af skeen. Sæt nu kagerne i en 170 gr. varm ovn i ca. 20 min. Pas på de ikke bliver for mørke i kanterne. Tag dem ud og smør dem med det samme med æggehvideglasur (1 æggehvide rørt med 3 dl sigtet florsukker). Lad dem blive helt kolde og pak dem i kagekasser.

Luk menu