400 g mel
½ tsk salt
1 tsk sukker
75 g smør
1 æg
2 ½ dl mælk
35 g gær

Glasur:
200 g mørk farin
200 g smør



Bland mel, salt, sukker og de 75 g smør (skal have stuetemperatur). Rør gæren ud i fingervarm mælk, rør det i melblandingen sammen med ægget. Ælt dejen igennem med en træske, dæk skålen til med et fugtet klæde og lad den stå 1 time til hævning til dobbelt volumen. Tiden kan variere efter hvor varmt der er i køkkent. Ælt atter dejen igennem med en træske og bred den ud med våde hænder i en bradepande, beklædt med bagepapir. Dæk bradepanden til med klædet, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. ½ time. Sæt bradepanden i en 225 gr. varm ovn i 5 min. Varm farin og smør op i en gryde til en sammenhængende masse, fordel denne glasur på kagen og sæt den tilbage i ovnen i ca. 10 min. Tag den ud, lad den køle lidt af og skær den i store rektangler.

NB. Brunsviger skal helst spises, mens den endnu er lidt lun, dagen efter er den ikke så spændende.

Luk menu