(15-20 stk.)

Mørdej:
100 g mel
3 spsk sukker
70 g smør / margarine

Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
100 g margarine
100 g mel
ca. 4 æg

Creme:
2 dl fløde
2 æggeblommer
2 tsk sukker
2 tsk maizena
2 blade udblødt husblas
1½ dl piskefløde
1-2 tsk vanillesukker



Mørdejen: Hak fedtstoffet ud i en blanding af mel og sukker, smuldr det derefter med let hånd og saml det hurtigt. Pak dejen i folie og læg den i køleskabet 1 time.

Vandbakkelsesdejen: Lad margarinen og vandet koge op sammen. Lad det ikke koge, så noget af vandet fordamper, i så fald bliver forholdet mellem vand, mel og fedtstof forkert. Når det koger, røres alt melet i på een gang, og det bager op under omrøring til dejen slipper ske og gryde. Fjern gryden fra ilden, og lad den stå, mens de 4 æg piskes let sammen. Rør nu æggene i lidt ad gangen, dejen skal være så fast, at den ikke løber ud, når den sættes på plade. Det er muligt at ikke alt ægget skal bruges.
Sæt dejen på en smurt plade med en spiseske i runde kager. Rul mørdejen ud og stik den ud til runde kager med en diameter på ca. 6 cm. Læg en kage ovenpå hver vandbakkelse og sæt bollerne midt i en 200 gr. varm ovn, lad dem bage i ca. 30 min. Man ser, om de er gennembagt ved at tage 1 ud af ovnen, hvis den ikke falder sammen, kan man tage resten ud, falder den derimod, må de øvrige bage lidt længere. Sæt bollerne til afkøling på en rist.
Man kan godt åbne ovnen under bagningen, men man må passe på ikke at lukke den med et smæld, så falder bollerne sammen.

Cremen: Rør fløden med æggeblommerne, sukkeret og maizenaen. Varm dette op under stadig omrøring til det tykner. Tilsæt den udblødte husblas og rør rundt. Lad crèmen køle af, uden at den bliver helt stiv. Pisk fløden med vanillesukker, og rør det i cremen.
Flæk bollerne halvt igennem, og fyld dem med cremen. Pynt bollerne ovenpå med sigtet florsukker og evt. 1 tsk gelé.

Luk menu