(6 personer)
6 store gode spiseæbler
1 l vand
150 g sukker
¼ dl Calvados
100 g sukker
3 æggehvider
¼ dl Calvados
Skær æblerne midt over. Kog en lage af vand og sukker, tag den fra varmen, tilsæt Calvados og læg de halve æbler ned i den varme lage. Lad dem trække i mindst 2 timer. Tag æblerne op og udhul dem med en teske. Fjern kernehusene og blend æblekødet med sukker. Pisk hviderne meget stive, tilsæt 1 spsk af sukkeret for at stabilisere dem, pisk vider til de ligner fløjl. Vend de blendede æbler i tillige med den sidste ¼ del Calvados. Fyld dette i æbleskallerne. Sæt dem i et smurt ildfast fad og anbring det midt i en 180 gr. varm ovn til overfladen er gylden. Det vil tage ca. 12 min. Server denne dessert med det samme.
NB. Gem lagen, den kan bruges til kogning af al slags frugt, frys den ned eller lad den stå i køleskabet.