800 g Belle de Boskoop æbler
1 dl hvidvin
½ – 1 dl sukker
1 stang vanille

Dej:
200 g finthakkede hasselnøddekerner
5 æggehvider
200 g flormelis
1 tsk citronsaft
smør, rasp


6 æggeblommer
5 spsk sukker
100 g mørk chokolade (f.eks. Valrona)
½ dl stærk kaffe
120 g makroner (Irma)
2 piskede hvider
¼ l piskefløde

Skræl æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk. Skær æblerne i stykker og kog dem med sukker, vin og flækket, udskrabet vanille. Når de er ved at koge ud, tages de fra varmen og køler helt af.

Pisk hviderne med citronsaft og sigtet florsukker. Vend nødderne i. En springform, smurt med smør og drysset med rasp beklædes i bund og på sider med dejen, æblegrøden hældes i, og dej lægges over. Bages nederst i en 200 gr. varm ovn i 25-40 min.

NB. Man kan evt. servere den lun med kold flødeskum til.

Luk menu