150 g mel (2½ dl)
100 g margarine
40 g sukker (½ dl)
3 spsk. fløde
2 spiseæbler
½ dl rosiner
5 mandler
Melet hældes op i en skål, margarinen kommes i, den skæres i små stykker med en kniv, og smuldres derefter i melet med hænderne, uden at man trykker for hårdt. Når dette ligner reven ost, kommes sukker i, det blandes. Nu hældes fløden i, og dejen samles hurtigt, den lægges på et stykke folie og pakkes ind. Den lægges i køleskabet.
Æblerne skrælles og skæres over i 4 dele, kernehusene skæres bort, og æblerne snittes i tynde skiver. Mandlerne hakkes med en kniv, de blandes sammen med rosinerne og æblestykkerne.
Lidt mel drysses på bordet, dejen tages ud af køleskabet og rulles ud til en brev stang, der er lidt kortere end bagepladens længde. Ved hjælp af en paletkniv lægges dejen op på bagepladen, der i forvejen er smurt med margarine. Blandingen af æbler, rosiner og mandler drysses midt ned ad stangen. Dejen foldes op om æblerne fra begge sider. Æblestangen smøres med fløde og drysses med sukker. Ovnen varmes op til 200 gr., kagen sættes ind og bager i 25 min. Tages ud og køler af.