(6 personer)
Tærtebund:
75 g mel
75 g sukker
100 g smør, stuevarmt
50 g mandelmel (kan nemt laves af smuttede, malede mandler)
5 ikke for modne bananer
50 g smør
50 g sukker
saft og reven skal af 1 lime eller citron
1 ½ dl kokosmælk
1 tsk. kardemomme
2 spsk. rom
30 g reven kokos evt. groft kokosmel
Bland alle ingredienser til tærtedejen, smør en lagkageform med løs bund, og bred dejen ud heri, den kan ikke rulles ud. Sæt tærtebunden i en 200 gr. varm ovn i 10 min. Tag den ud og lad den køle lidt af. Anbring bunden på et fad.
Riv limefrugten, gem skallen, pres saften ud. Skræl bananerne, skær dem i 1 cm tykke skiver. Smelt smørret på en pande, steg bananskiverne ved god varme på begge sider, drys dem med sukker og dryp med limesaften, lad det karamellisere svagt. Læg bananskiverne på tærtebunden. Kog kokosmælken med kardemomme til cremet konsistens. Tag det af varmen, rør rom i, hæld det over bananerne, drys med kokosmælk, og fordel den revne limeskal på bananerne