(6 personer)

125 g valnøddekerner
4 spsk sherry
6 blade husblas
5 æggeblommer
125 g sukker
3 dl mælk
6 dl flødeskum (4 dl piskefløde)

1 dåse clementiner
1 banan
2 dl appelsinsaft (af ca. 4 appelsiner)
2 blade husblas

Valnødderne køres gennem mandelkværnen. Æggeblommerne røres hvide med sukker. Bring mælken i kog, kom valnødderne i. Pisk langsomt mælken op i blommerne, sæt det over svag ild og rør i det til det tykner. Pas på det ikke skiller, det kan ikke tåle at koge. Tag det af varmen og tilsæt den udblødte, smeltede husblas og sherryen. Når fromagen er ved at stive, tilsættes flødeskummet, den hældes i en oliesmurt springform.

Når bavaroisen er helt stiv, lægges bananskiver og clementinstykker i mønster ovenpå, til den er helt dækket. Appelsinsaften stives med husblas, og når den begynder at tykne, hældes den derover. Bananskiverne kan evt. dryppes med lidt citronsaft, så bliver de ikke mørke, hvis det varer lidt, inden appelsinsaften er parat. Når appelsinsaften er helt stiv, fjernes springformens sider, og bavaroisen sættes på et rundt fad.

Luk menu