125 g mel
40 g sukker
2 dl sødmælk
½ dl piskefløde
2 hele æg, 1 æggeblomme
30 g smeltet smør
reven skal af 1 appelsin
Sauce:
5 stk. hugget sukker
1 appelsin
50 g smør
½ dl cointreau + ½ dl armagnac eller cognac
Rør pandekagedejen sammen i den rækkefølge ingredienserne står. Lad den helst hvile ½ time, bag små pandekager. Kun til den første er det nødvendigt med lidt smør på panden.
Saucen:
Gnid det huggede sukker på skallen af en godt vasket appelsin, smelt det med saften af begge appelsiner, varm det op og jævn med smør.
Smør saucen ud på pandekagerne og fold dem i kvarte, læg dem i ovnfast fad, sæt dem i en 225 gr. varm ovn et øjeblik, så de bliver varme. Drys dem med mandelsplinter og overhæld dem med en blanding af contreau og armagnac. Flamber og server straks.