20 blomsterskærme uden stilk
skiver af 1 citron
saft af 2 citroner
25 g citronsyre
1 kg melis eller rørsukker
1 l vand

Skyl blomsterskærmene, læg dem i en krukke. Overhæld den ene citron med kogende vand, skær den i skiver, læg dem ned til blomsterne. Tilsæt citronsaft, citronsyre og kogende vand samt sukker. Rør jævnligt til alt sukker er opløst. Dæk krukken til, lad drikken trække 4 dage. Si den og hæld den på atamonskyllede flasker.

Da hyldedrik som regel bliver drukket ret hurtigt, behøver man ikke tilsætte konserveringsmiddel. Ønsker man at gemme den, tilsættes 1 tsk flydende atamon.

NB. Drikkes med isklumper og så meget vand, som man synes. Den er god som drink tilsat lidt vodka eller gin, ligesom man kan lave en fortræffelig sorbet af den. Tilsæt et par piskede æggehvider til ½ l ufortyndet saft. Frys under jævnlig omrøring. Spis med årstiden bær til.

Luk menu