3 æggehvider
125 g sukker
125 g smør
125 g mel

½ l piskefløde
syltede jordbær

Disse kræmmerhuse bliver meget sprøde og er væsentlig bedre, end hvad man kan købe færdigt.

Hviderne piskes meget stive, sukkeret piskes i. Smør blødgøres og røres med melet, de piskede hvider med sukker røres i. En bageplade snøres. Med en paletkniv smøres dejen ganske tyndt ud i runde plader med en diameter på ca. 12 cm. De bages ved 180 gr. nogle min., de skal stadig være lyse, men kanten må gerne lige have taget farve. De tages ud, og mens de endnu er meget varme, tages de af pladen med en paletkniv og rulles til kræmmerhuset med hænderne, de stilles i et smalt glas, så de beholder formen til de er kolde. Man brænder fingrene. Imidlertid er det en stor fordel, hvis man kan skaffe sig en kegle af træ i form som et kræmmerhus og dreje kagerne om den. Ved opbevaring stikkes nogle kræmmerhuse inden i hinanden, de anbringes forsigtigt i en kagedåse, der først lukkes, når kagerne er helt kolde.

Ved servering sættes en skål med flødeskum og en med jordbærsyltetøj på bordet, så man selv kan fylde dem.

Luk menu