(6 personer)

175 g smør
240 g mel
1 ½ spsk sukker
1 æggeblomme

1 kg henkogte pærer
70 g smør
2 æggeblommer
50 g sukker
2 æggehvider
2 tsk kanel

En mørdej laves ved at smuldre smør i melet, tilsætte sukker og samle dejen med æggeblommen med let hånd. En tærteform smøres og beklædes med dejen.

Cremen laves således: Smør og sukker smeltes sammen i en gryde og tages af varmen. To æggeblommer røres i. Det sættes atter over varmen, og man pisker i det til det tykner. Det må endelig ikke koge. Det tages af varmen og smages til med kanel. Denne creme afkøles helt, derpå tilsættes de meget stift piskede hvider. De afdryppede halve ærer lægges på tærtebunden, overhældes med cremen, og kagen bages ved 170 gr. i ca. en time midt i ovnen.

Luk menu