12 pomeranser (ca. 1,5 kg) ikke for modne
2 citroner
4 ½ l vand
5 ½ kg sukker (I læser rigtigt)
frugtkernerne
½ l vand
Vask frugterne, skær dem igennem fra blomst til stilk, fjern kernerne (gem dem), skær frugterne i papirtynde skiver, læg skiverne i en stålgryde og hæld 4 ½ l vand på. Lad det koge op, og lad det koge videre for svag varme i 2 timer. Rør af og til. Læg kernerne i en lille gryde med ½ l vand, kog dem ½ time. Si kernerne fra og gem kogevandet.
Når frugten har kogt 2 timer, tilsættes sukkeret, og marmeladen koger videre ved svag varme og hyppig omrøring i 1 time. De sidste 10 min. af kogetiden tilsættes vandet fra kernerne. Det er ikke nødvendigt at tilsætte konserveringsmiddel.
NB. Det er bedst, at nogle af frugterne er lidt grønne, det betyder et højere pektinindhold og dermed en bedre konsistens på marmeladen.