(8 personer)

6 æggeblommer
125 g sukker
6 blade husblas
1 ¼ dl kogende vand
2 ½ dl lys rom
½ l piskefløde

Kirsebærsauce:
1 glas syltede kirsebær til
4 dl kirsebærsaft
1 spsk kartoffelmel
2 spsk koldt vand

Rør æggeblommerne med sukkeret til de er helt lyse. Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 min., og kom dem derefter over i det kogende vand. Hæld rommen i vandet og rør det i æggemasse. Når denne blanding begynder at stivne, vendes flødeskummet i, og fromagen hældes i glasskål. Den stilles koldt indtil serveringen. Romfromagen pyntes gerne med lidt flødeskum og nogle henkogte kirsebær, mens kirsebærsauce serveres til.

Kirsebærsauce: Si saften fra kirsebærrene og mål den, lad den koge op, og tag den fra varmen. Rør straks en jævning rørt af kartoffelmel og vand i og tilsæt de hele kirsebær. Lad saucen køle af, inden den serveres.

NB. Romfromagen kan fryses ned. Den skal ud af fryseren 3-4 timer, før den skal spises, gerne før.

Luk menu