1 kg solbær
2 dl vand
1 kg solbær
1 l solbærsaft
1 kg sukker
1 tsk flydende atamon
atamon til at skylle glas med
Kog 1 kg solbær med 2 dl vand i 10 min. Hæld det til afdrypning i saftklæde et par timer, vrid klædet, mål saften, tynd evt. op til 1 l med vand.
Kog 1 kg ribbede solbær i solbærsaften. Lad det koge op og derefter koge 10 min. Tilsæt sukker og kog under jævnlig omrøring i ca. 20 min. Tag syltetøjet af varmen og tilsæt 1 tsk flydende atamon. Hæld det på rene, atamonskyllede glas og luk dem straks.
NB. I stedet for at koge saft først, kan man bruge vand, eller man kan bruge en god solbærsaft. Hvis syltetøj er for tyndt, kan man koge det op og jævne lidt med marmeladepulver.