(6-8 personer)
2 dl vand
100 g mel
100 g smør
ca. 4 æg
Creme:
2 ½ dl mælk
¼ stang vanille
3 æggeblommer
60 g sukker
20 g maizena
75 g brændte mandler
50 g smør
100 hakkede mandler
florsukker
Kog vand og smør op, det må ikke kog længere tid, så bliver forholdet mellem vand og smør forkert. Hæld alt melet i på en gang, rør i det over varmen til det slipper gryde og ske. Tag det af varmen og rør sammenpiskede æg i, lidt ad gangen. Det er muligt, at dejen ikke kan tage alle æggene, det afhænger af, hvor godt dejen er bagt af, og hvor store æggene er. Dejen skal være ret fast. Afsæt dejen med en spiseske på bagepapir på en plade, drys dem med hakkede mandler, og sæt pladen midt i en 200 gr. varm ovn i 30 min. Tag en bakkelse ud, hvis den ikke falder sammen, er de alle færdige.
Kog den flækkede, udskrabede vanille i mælk. Rør æggeblommerne med sukker og mel, pisk mælken i, lad cremen koge op under omrøring, tag den af varmen og tilsæt smør og knuste, brændte mandler