(6 personer)
1 ½ salatagurk
½ løg
saft af en citron
1 tsk salt
1 tsk hakket persille
1 tsk hakket estragon
¼ l hønsebouillon (dåse)
8 blade husblas
220 g frosne rejer
1 stor dåse muslinger naturel
2 æggeblommer
3 dl olie
4 tsk lys fransk sennep
1 ½ dl piskefløde
1 bundt hakket dild
citronsaft
salt og peber
Flûte
Agurkerne skrælles, skæres over og kernerne tages ud. De hakkes ret fint med en kniv. Løget hakkes meget fint. Agurk, løg, citronsaft, salt og krydderurter blandes. Husblas sættes i blød i kold vand i 5 min. Tages op og smeltes over vandbad, det kommes i bouillonen, dette blandes nu i agurkemassen, og det hele hældes over i en skyllet randform. Stilles i køleskabet, til den er helt stiv. Ved serveringen dryppes formen et sekund i meget varmt vand, kanterne løsnes med en kniv, og randen vendes ud på et rundt fad. I kanten lægges små bunder af afdryppede muslinger, og i midten toppes rejerne op. Hertil serveres flutes og dild dildmayonnaise.
Dildmayonnaise: æggeblommerne røres med sennep, olien komme i lidt efter lidt, mayonnaisen smages til med krydderier og citronsaft samt finthakket dild. Kort før serveringen piskes fløden og den vendes i mayonnaisen.