(4 – 6 personer)
500 g blæksprutter
vand så det dækker
2 skiver citron
1 løg
1 gulerod
1 laurbærblad
1 kvist persille
2 tsk salt
2 hele peberkorn
Marinade:
1 dl olivenolie
2 spsk vineddike eller citronsaft
1 tsk salt
peber fra kværnen
1 tsk hakket persille
Blæksprutter købes her i landet ofte frosne, de tøes op. Hvis de ikke er rensede, gøres det på følgende måde: indmaden fjernes fra den lommeagtige del af fisken, og det tynde gennemsigtige rygben fjernes. Den rødlige yderhud trækkes nemt af under varmt vand. Den lille blæksæk fjernes fra hver side af hovedet, det gøres under vand i en skål. Øjnene tages ud tillige med den lille hårde næbagtige genstand imellem fangarmene. Skyl blæksprutten til den er helt mælkehvid.
Skær den i ringe på ca. ½ cm’s tykkelse. Skær fangarmene i strimler. Kom blæksprutterne i en gryde, overhæld dem med koldt vand så det dækker. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det koge langsomt op. Skum. Lad det simre ved svag var i 40-50 min.
Rør marinaden sammen. Når blæksprutterne er møre, hældes de på sigte og derefter i en skål, de overhældes, mens de er varme, med marinaden og drysses med persillen. Lad dem stå og køle af i marinaden et par timer, inden de serveres. De kan laves dagen før og opbevares i køleskabet.