(4 – 6 personer)

Man bruger det samme risfyld som til grønsagerne i retten ”Risfarserede grønsager”, se opskrift. Man kan evt. komme flere løg i blandingen. Til 30 store blåmuslinger skal bruges ca. 1/5 af den mængde risblanding som er beskrevet i den opskrift.

30 store blåmuslinger i skal
1/5 af risfyld i opskriften ”Risfarserede grønsager”

Muslingerne skures udvendigt og skylles grunding. De åbnes med en kniv, skægget klippes, og muslingerne løsnes fra skallen. 1 tsk risfyld lægges oveni hver musling, og den anden skal lægges over. Bind evt. skallerne sammen. Læg muslingerne i en gryde, hæld vand ved så det dækker, læg låg på og lad muslingerne koge 20 min. Hæld vandet fra og lad muslingerne køle af. Fjern båndet omkring muslingerne og server dem kolde evt. med en sauce tarator, se opskriften ”Selleri med sauca tarator”

Luk menu