(4-6 personer)
1 gedde på 1 ½ – 2 kg
Fars:
4 skiver afskorpet franskbrød, udblødt i lidt hønsebouillon (evt. terning)
250 g blandede, finthakkede svampe
2 finthakkede skalotteløg
2 finthakkede salte, udvandede ansjoser
1 æg
2 spsk. blandede krydderurter: persille, purløg, kørvel (fines herbes)
20 g smør
1 tsk. salt, rigeligt peber fra kværnen
3 spsk. citronsaft
Vask fisken, skrab den fri for skæl, skær den op og rens den. Drys den med salt, og lad den trække ½ time. Skyl fisken og tør den af. Fyld den med farsen. Luk fisken sammen og pak den ind i bagepapir, luk enderne godt sammen, eller læg den i stegepose. Anbring fisken i en bradepande, og steg den i ca. 30 min. ved 200 gr.
Pak fisken ud og server den med tomatsauce (se opskrift), frisk pasta eller et godt brød.