(4 personer)

500 g magert fiskekød (gedde, torsk eller fladfisk)
3 hele æg
½ l piskefløde
2 tsk. salt
½ tsk. hvid peber
1 knsp. muskatnød, revet

Skær fileterne af fisken, skær skindet af, rens kødet helt for hinder og ben. Blend fiskekødet med æggene og lidt af piskefløden samt krydderierne. Det skal muligvis blendes ad flere gange. Sæt det i køleskabet 1 time og rør resten af den kolde piskefløde i.

Af denne fars kan man stege fiskefrikadeller eller koge fiskeboller. Den kan også fyldes i form, der er smurt med smør, dækket med folie og bages i vandbad. Et stykke avis i bunden af bradepanden forhindrer, at den bliver mørk i bunden. Vandet skal stå halvt op om formen. Det må kun lige simre i kanten. Fiskebuddingen vil da være færdig, når den har bagt i ca. 30 min. ved ca. 175 gr.

Man kan komme rejer i farsen og servere buddingen med en hollandaisesauce (se opskrift). Man kan også komme hele stykker af pocheret laks eller ørred i midten af farsen.

Luk menu