(4 – 6 personer)

1½ kg fileter af fisk (torsk, rødspætte, mulle eller havtaske)
2 store kartofler
4 mellemstore gulerødder
2 skiver selleri
1 mellemstort løg
saft af 1 citron
salt, peber
3-4 persillekviste
2 laurbærblade
50 g smør

Rens grønsagerne og skær dem i små terninger. Læg dem i en fladbundet gryde, hæld vand på så det lige netop dækker. Lad det koge op under låg ved svag varme. Når grønsagerne koger, lægges fiskefileterne ovenpå, de drysses med salt og peber, persillekviste, laurbærblade og smør fordeles om fisken.
Låg lægges atter på, og retten småsimrer til fisken er mør, ca. 10 min. Hæld citronsaft over og server retten.
Grønsagerne skulle på det nærmeste have suget al væden til sig, har de ikke gjort det, må man sætte varmen op til sidst og tage låget af gryden. Er fisken færdig på det tidspunkt, tages den op og lægges på et varmt fad.
Grønsagerne hældes udenom.

Luk menu