(4 – 6 personer)
750 g fiskefilet (rødspætte, slethvar eller skrubbe)
saft af 1 citron
50 g mel
2 tsk salt
½ tsk peber
2½ dl olivenolie
3 spsk mel
4-6 spsk vineddike
1 dl hvidvin
3 dl tomatjuice
1 buket: 2 stilke persille, 1 stilk rosmarin, 1 laurbærblad
2 fed hvidløg
salt, peber
1 knivsp sukker
Dryp fiskefileterne med citronsaft, vend dem i mel blandet med salt og peber og steg dem gyldenbrune i olivenolie på en pande. Læg dem i et dybt fad og hold dem varme.
Si olien, hæld ¾ dl af olien tilbage på den rensede pande, varm den op og rør 3 spsk mel i, lad det tage farve under omrøring.
Rør resten af ingredienserne i. Lad saucen koge i ca. 10 min under omrøring. Fjern buket og hvidløg og hæld saucen over fisken.
Denne fiskeret kan spises både varm og kold.