(4 – 6 personer)
750 g torskefilet eller geddefilet
50 g gammelt franskbrød (ca. 2 skiver)
1 revet løg
1 æg
3½ spsk maizena
1 spsk groft hakket persille
salt, peber
fiskefond til kogning eller vindruekerneolie til stegning
Alle ben og alt skind fjernes fra fileterne. De køres igennem kødmaskinen 3-4 gange eller blendes fint.
Skær skorperne af brødet og blend det eller riv det ned i fiskemassen. Tilsæt 1 lille æg og den hakkede persille, ælt farsen godt. Er den for løs i konsistens til at formes til boller imellem håndfladerne, røres maizenamelet i. Smag til med salt og peber.
Form farsen til valnøddestore boller, der enten koges i en fiskesuppe eller i letsaltet vand tilsat lidt estragon.
Bollerne kan også vendes i et sammenpisket æg og steges i varm olie.
NB – Hertil kan man servere en taratorsauce (se opskrift) eller tomatsauce (se opskrift ”kødboller i tomatsauce”)