(4 – 6 personer)

2 kg friske muslinger
ca. 2 dl mel
1 tsk salt
1 tsk peber
olie til friturestegning
sauce tarator (se opskrift)

Muslingerne vaskes med en stiv børste. De muslinger, der er åbne, slår man imod bordet, hvis de lukker sig, er de gode nok, forbliver de åbne, må de kasseres. Muslingerne åbnes med en kniv fra den spidse ende, de tages ud af skallen, skægget skæres eller klippes af, og muslingerne lægges i koldt saltet vand.
Bland melet med salt og peber, vend muslingerne heri, læg dem på en hulske og sænk dem ned i koldt vand 1 sekund. Tør undersiden af hulskeen af på køkkenrulle, så den ikke er våd, og sænk den med i den varme olie. Pas på stænk fra den varme friture, det kan ikke undgås, at den syder kraftigt, når de fugtige muslinger kommes i. Lad dem stege til de er lysebrune og server dem varme med sauce tarator.
NB – hvis man synes, det er for vanskeligt at åbne de levende muslinger, kan man komme muslingerne i en pande med låg og sætte dem på meget varmt blus, ryste panden og tage den af varmen, så snart muslingerne har åbnet sig af sig selv.
I Tyrkiet er blåmuslingerne meget store, vælg de største man kan få.

Luk menu