(4 personer)

1 renset havkat på ca. 1 kg
1 helt løg, hvori er stukket hele peberkorn
1 gulerod i skiver
citronskal (kun det gule)
1 bouquet garni (buket af persille, timian, 1 stilk bladselleri, 1 laurbærblad)
2 dl tør hvidvin + ca. 2 dl vand
2 tsk. salt
1 bundt persille
Montpelliersmør, se opskrift

Læg den rensede fisk i en fiskegryde eller et ovnfast fad. Overhæld den med vand og hvidvin, så det knap dækker fisken. Tilsæt løget med de hele peberkorn, en gulerod i skiver, citronskal, bouquet garni, holdt sammen af bomuldsgarn, og salt. Dæk fisken med låg eller folie og lad den lige simre i ca. 20 min. Laver man fisken i ovnfast fad, sætter man det i en 180 gr. varm ovn i ca. 20 min. Beregn kogetiden fra den begynder at syde i kanten af fadet/gryden.

Læg den kogte fisk på et rent klæde og derefter over på et fad med et lag persilleblade.

Server med Montpelliersmør, se opskrift

Luk menu