4 portionspighvar á ca. 400 g
50 g smør
1 gulerod
1 stort løg
1 lille skive selleri
1 grøn peberfrugt
3 dl Sauvignon blanc
4 spsk sherry
2 dl piskefløde
salt, peber
jævning: lidt maizena udrørt i koldt hvidvin
Læg pighvarrne i en smurt brandepande, drys dem med meget fintskårne grønsager og læg smørklatter på fisken. Overhæld den med 3 dl af hvidvinen og sæt den i en 200 gr varm ovn i ca. 30 min.
Kog vin og sherry ind til 1/3. Når fisken er færdig, hældes væden fra fisken over i saucen. Lad den atter koge ind til halvdelen, tilsæt fløden, kog op og jævn evt. med maizena, smag til med salt og peber. Spises med små kogte kartofler.
NB. Husk, at når jeg skriver fintskårne, er terningerne ca. ½ cm på hver led, det kan ødelægge en ret fuldstændig, hvis man ikke overholder sligt.