(4 – 6 personer)
1 kg fisk skåret i 2 cm tykke skiver (torskefilt, laksefisk, store fladfisk eller havtaske)
250 g gulerod
250 g kartoffel
250 g selleri
250 g løg
250 g tomat
1 citron
1 dl oliven
1 fed hvidløg
1 dl vand
3 kviste timian
2 spsk groft hakket persille
salt, peber
Skær gulerod, kartoffel og selleri og skær dem i små terninger. Hak løget fint. Svits disse grønsager i olien under omrøring og uden at de tager farve i ca. 10 min.
Tilføj hakket hvidløg, vand, timian, salt og peber. Lad det simre til grønsagerne er næsten møre.
Læg fisken ovenpå grønsagerne. Skræl og grovhak tomaterne og læg dem udenom fisken. Skræl citronen helt ind til kødet og skær dette ud i lameller uden skind og sten. Læg dem ned til fisken, drys med hakket persille, salt og peber. Læg låg på og lad retten småsimre i ca. 15 min. til fisken er kogt.
Denne ret serveres kold. Det betyder, at den kan laves dagen før den spises. Sæt den tildækket i køleskabet.