2 spsk hel koriander
2 spsk hel sort peber
2 spsk hel allehånde
2 spsk hele nelliker
2 spsk hel kardemomme
1 hel stang kanel, i mindre stykker
1 stk. hel, frisk, skrællet ingefær i små terninger
2 spsk sennepsfrø
4 laurbærblade, knuste
2 spsk dildfrø
4 chilikapsler i mindre stykker
½ muskatnød, hakket
Alt blandes og opbevares i tætlukket glas. Det kan gemmes længe, fordi krydderierne er hele. Når man skal bruge noget af blandingen, tilsætter man 2 spsk heraf til 4 l saltet vand, lader det koge i 5 min., tilsætter skaldyrene og koger som sædvanligt. Sæt gryden i isvand bagefter, men lad skaldyrene blive i lagen.
Frosne skaldyr, der er kogt, hældes i den varme lage, når den er taget af blusset, står og trækker til lun, gryden skal helst sættes i isvand til den er lun.
NB. Denne opskrift er amerikansk, i USA er man meget dygtig til at behandle skaldyr. Denne lage kan forvandle halvkedelige frosne skalrejer til en delikatesse.