(6-8 personer)

500 g råt laksekød uden skind og ben
1 ½ dl tør hvidvin
2 spsk. olie
150 g røget laks i tykke skiver
50 g smør
1 spsk. cognac
100 g smør
salt, peber
citronsaft efter smag


Skær den for skind og ben befriede laks i tern. Læg dem i en gryde, hæld hvidvin over, læg låg på. Lad laksen få et opkog ved svag varme, tag den af varmen, varm olien op i en gryde, held fisken i, lad den koge op, og køl den så af. Kom den i blenderen sammen med vinen. Skær den røgede laks i tern, vend dem på panden i smeltet smør til de har skiftet farve, de må ikke blive brune. Kom dem i blenderen tillige med cognac, 100 g smør, der skal have stuetemperatur, salt, peber og lidt citronsaft. Blend ved af- og tilkoblingsmetoden. Den færdige postej skal være grovhakket, ikke fin som en pasta. Smag til med salt, peber og citron, hæld postejen i en form, dæk den til og sæt den et døgn i køleskabet. Server den evt. med sorte oliven. Giv enten flûte eller tynde ristede franskbrødskiver til.

Luk menu