(4 – 6 personer)
100 muslinger uden skal (se opskriften ”Friturestegte muslinger”)
1 stor gulerod skåret i små terninger
2 kartofler skåret i små terninger
1 skive selleri skåret i små terninger
2 fed hvidløg
1 løg finthakket
1½ dl olivenolie
1 spsk salt
2 spsk hakket persille
Det finthakkede løg koges gennemsigtigt, ikke brunt i olien, de øvrige grønsager tilsættes, og vand hældes på, så det lige netop dækker. Tilsæt salt og lad det koge i ca. 30 min. Kom de rå muslinger i og lad dem koge med i 10 min. Hæld retten op i et varmt serveringsfad og drys med hakket persille. Spises dampende varm.
NB – Friske muslinger er så afgjort bedst til denne ret. Vil man bruge dåsemuslinger, skal de først vendes i grønsagerne lige før serveringen.
Man kan koge retten i halv vand og halvt hvidvin.