(4 – 6 personer)
2 kg friske muslinger
1 dl olivenolie
2 løg
2 gulerødder
1 stor kartoffel
½ knoldselleri eller bladselleri
4 tomater
4 fed hvidløg
4 stilke persille
½ tsk tørret fennikel
1 tsk sukker, salt
saft af ½ citron
Skur muslingerne med en stiv børste, fjern skægget. De muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag mod bordet, kasseres. Kom de rensede muslinger i en stor gryde med lidt vand i bunden, sæt gryden på stærkeste varme og kom muslingerne i. Læg låg på og ryst gryden af og til. Så snart muslingerne lukker sig op, tages gryden af, og muslingerne pilles ud af skallerne. Det vand, der er i bunden af gryden. Det vand, der er i bunden af gryden, sies igennem fugtet vat, der er lagt i bunden af en sigte.
Skræl løg, kartoffel og selleri, skær dem i små terninger og kog dem næsten møre i olivenolien uden at de tager farve. Skræl tomaterne, skær dem i kvarte og kom dem i blandingen sammen med hakket hvidløg, fennikel, sukker og salt. Tilføj 2 dl muslingevand og lad det koge svagt i 10 min. Læg muslingerne oven i grønsagerne og lad det varme igennem. Tag dem af varmen og lad dem køle af i gryden. Ved serveringen dryppes retten med citronsaft og drysses med hakket persille.