2 kg levende muslinger
3 dl hvidvin
30 g smør
25 g mel
4 dl muslingefond
2 æggeblommer
30 g smør
2 spsk hakket persille

Skur muslingerne på skallen, de der er åbne slås hårdt imod bordet, hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres. Kom dem i en stor gryde med 3 dl kogende hvidvin, læg låg på, ryst gryden. Når de fleste muslinger har åbnet sig, tages gryden fra ilden, det må højst tage 4 – 5 min. Koger de længere, bliver de som gummi. De muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres. Læg nu alle muslingerne med skaller i en varm skål.

Lav en hvid opbagning af smør, mel og den igennem vat siede muslingefond. (Læg fugtet vat i bunden af en sigte og hæld fonden igennem, så er man blevet fri for alt evt. sand)

Rør æggeblommerne med lidt salt, rør lidt af saucen i, pisk det hele sammen. Smag til med salt og peber og pisk 30 g smør i udenfor varmen. Hæld denne sauce over muslingerne. Spis dem fra den ene skal, idet I bruger den anden skal som “graveredskab”. Man bliver selvfølgeligt godt fedtet på fingrene. Hav evt. skylleskåle med en citronskive i på bordet.
Hertil spises brød.

Luk menu