2 kg muslinger
1 løg
2 dl hvidvin (tør)
¾ dl piskefløde
1 l fiskesuppe
2 torskenakker, rødspætteben
1 l vand
1 løg
1 bouquet garni (persille, laurbær, timian)
½ citron i skiver
salt, 5 peberkorn
En fiskesuppe koges af de ingredienser, der står under fiskesuppe (se opskrift). Muslingerne børstes grunding med en stiv børste. De muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag mod bordet, kastes bort.
Hvidvin og et hakket løg bringes i kog, muslingerne kommes i, låg lægges på, og gryden rystes over kraftig varme. Så snart muslingerne har åbnet sig, er de færdige, får de mere, bliver de seje.
Muslingerne tages op, og skallerne fjernes. Suppen sies og blandes med den siede fiskesuppe, kog det op og smag til med salt, peber og evt. hvidvin. Lige inden serveringen kommes muslinger og fløde i, og nu må den ikke koge.