(6 personer)

12 store rødspættefiléter
2 dl fløde
100 g smør
30 g mel
2 dl fløde
75 g smør
hvid peber
engelsk sauce (ca. 1½ spsk.)
850 g champignons
50 g smør
½ citron
salt
2 dl hvidvin
200 g rejer

Rødspættefiléterne drysses med salt og peber, rulles op og stilles i et ildfast fad. 100 g smør og 2 dl fløde fordeles over dem. Folie lægges på, og filéterne dampes i ovnen ved 200 gr. i 10 min.

En opbagning laves af mel, smør og fløde samt den væde, der er ved fisken. Denne sauce, der gerne må være ret tyk, smages til med salt og peber samt engelsk sauce.

Svampene gøres i stand og steges i 2 min. i nøddebrunt smør. De dryppes med citronsaft og lidt salt. Disse svampe hældes i saucen tillige med rejerne, 2 dl hvidvin hældes over fisken, derefter hældes saucen over, og retten sættes i ovnen ved 200 gr. i 5 min. Spises varm med flûte.

Luk menu