(6 personer)

12 rødtungefileter
salt, peber
saft af 1 citron
4 dl tør hvidvin
1 tsk estragon
30 g smør
1 spsk mel
1 dl piskefløde
3 dl fiskefond
10 g smør
350 g udstenede grønne druer, gerne muskatdruer

Drys fileterne med salt og hvid peber fra kværnen, overhæld dem med citronsaften. Lad dem trække en halv time. Kog vin og estragon op, skru ned for varmen og læg fisken i. Lad den pochere dvs. lige knap koge i 3 min. Tag fisken op og læg den i et smurt ildfast fad. Kog fonden ind til 3 dl.

Sauce:
Lav en lys afbagning af smør, mel, piskefløde og fond, smag den til med salt og peber. Hæld saucen over fisken. Udsten druerne, hvis skindet er tykt, pilles det af med en spids kniv. Læg druerne i kanten af fadet, og sæt det under grillen et par min.

Til denne fiskeret smager lune flûtes bedst. Man er man meget sulten, kan løse ris også serveres til.

Luk menu