(6 personer)

1 ½ kg klipfisk
4 laurbærblade
1 tsk. salt
300 g gulerødder
300 g haricots verts (små grønne bønner)
300 g courgetter
500 g små kartofler
timiankviste
aïoli 1 eller 2, se opskrifter

Udvand klipfisken i koldt vand, med skindsiden opad i 48 timer. Skift jævnligt vandet. Kom fisken i en gryde med frisk koldt vand, tilsæt salt og laurbærblade og lad den koge op ved svag varme. Når vandet perler i kanten, slukker men for gryden og lader fisken trække under låg i 10-15 min.

Rens grønsagerne, skær dem ud og kog dem hver for sig i letsaltet vand tilsat timiankviste.
Rør aïolien

Servering: Varm et stort fad godt op, pil fisken fri for skind og ben og læg den i midten omgivet af grønsagerne i små bunker. Server aïolien i en skål ved siden af.

Grønsagerne kan varieres efter årstiden: blomkål, selleri, artiskokbunde eller kogte hvide bønner.

Luk menu