(6 personer)
1 kg kabliau
60 g gulerødder
80 g løg
20 g skalotteløg
5 kviste persille
1 kvist timian
½ laurbærblad
3 spsk olie
2 dl hvidvin
salt, peber
2 spsk rasp
100 g smør
½ citron
1 bdt persille
1 ½ kg kartofler
Et helt stykke kabliau på 1 kg skrabes og vaskes. Indsnit skæres på begge sider af rygbenene med en spids og skarp kniv. En marinade laves af finthakkede gulerødder, løg, skalotteløg, persille, timian, laurbærblad, olie, hvidvin, salt og peber. Heri lægges fisken en time, idet man vender den 5-6 gange. Tag fisken op, tør den af og læg den i et ildfast fad, der er smurt med rigeligt smør, si marinaden og hæld den ved fisken.
Smeltet smør hældes over fisken, og den sættes i ovnen ved 225 gr. i ca. 35 min. Med en kniv kan man løfte kødet ved rygbenet. Dette skal være helt hvidt, det må ikke være lyserødt. Fisken dryppes med marinaden under kogningen.
Efter 30 minutters forløb drysses fisken med rasp og overhældes med smeltet smør, hvorefter den sættes i ovnen igen i 5 min.
Lige før serveringen hældes saften af en halv citron over. Spises med kogte pillekartofler, der lige er vendt i smeltet smør og drysset med hakket persille.