(6 personer)
6 artiskokker
6 små friske æg
Sauce:
2 æggeblommer
2 tsk lys dijonsennep
3 dl olie
salt, peber
100 g ufarvet kaviar
½ bæger creme fraiche 38%
salt, peber, citronsaft
Bræk stilken af artiskokkerne ude på bordkanten. Klip bladene af halvt nede. Skyl artiskokkerne omhyggeligt. Kom dem i kogende letsaltet vand, tilsat lidt citronsaft og lad dem koge 35 min. Lad dem løbe af og køle lidt af. Fjern så bladene skrab det kød af, der sidder i bunden af hvert blad og bland det med creme fraiche. Skær skægget bort af artiskokbundene og læg en på hver tallerken. Pocher æggene i 2 min. i letsaltet vand. Læg et æg på hver artiskokbund. Rør en mayonnaise af æggeblommer, sennep og lidt olie ad gangen, smag til med salt, peber og citron. Læg en skefuld mayonnaise over hvert æg, læg kaviar ovenpå og server creme fraiche til. Spises med tynde toasts eller flûte.
NB. Det er vigtigt, at æg og olie har samme temperatur, når man rører mayonnaise. Det er lettest at røre mayonnaise med et piskeris. Kom ikke salt i før til sidst.