(ca. 10 stk.)
2 lange auberginer
1 dl vindruekerneolie
225 g fetaost
1 spsk persille
1 æg
Til panering:
1 sammenpisket æg
100 g sigtet rasp
Olie til stegning
Auberginerne skæres i skiver let på skrå. Skiverne skal være ca. 1 cm tykke. De drysses med salt og står 30 min., hvorefter de tørres grundigt af og steges brune på begge sider i varm olie på en pande. Er olien ikke varm nok, vil auberginerne suge for meget olie under stegningen. Når skiverne er stegt, lægges de på fedtsugende papir.
Smag på fetaosten om den er meget salt, er den det, må den udvandes nogle timer, dvs. at man hælder saltlagen ud af emballagen og erstatter den med koldt vand fra hanen. Vandet kan evt. skiftes et par gange. Mos fetaosten med en gaffel og rør den op med hakket persille og 1 æg. Fordel denne blanding på halvdelen af de stegte aubergineskiver. Læg de øvrige aubergineskiver over og tryk dem let sammen. Disse “sandwich” vendes i sammenpisket æg og derefter i sigtet rasp og steg dem i varm olie på panden. Læg dem på fedtsugende papir og server dem med det samme.
NB – Forarbejdet kan gøres flere timer før de skal spises, dvs. at man kan lægge de forstegte aubergineskiver sammen med den mosede ost, lægge folie over og sætte dem i køleskabet til næste dag, om man vil.