(ca. 30 stk.)

1 kg auberginer
2 revne løg
1 fed knust hvidløg
salt, peber
1 stor tomat
30 g smør
100 g mel
2 spsk hakket persille
100 g revet fetaost
4 hele æg
olie til stegning

Yoghurtsauce (se opskriften ”Friturestegte auberginer med yoghurt”)

Skræl auberginerne, skær dem i små terninger. Drys dem med 1 spsk salt, anbring dem i en sigte og lad dem stå 30 min. Tag dem op og tør dem af.
Riv løget, drys det med 1 tsk salt, lad det trække 10 min., knug det fri for væde og steg det i smør i en gryde i 2 min., tilsæt hvidløg og de tørrede auberginer, lad det stege under omrøring 2-3 min.
Skræl tomaten, tryk væden ud af den og hak tomaten groft, kom den i gryden. Lad det stege sammen 3-4 min. Hæld grydens indhold i en skål og lad det køle af.
Tilsæt nu osten, persille, melet og 1 æg ad gangen, det er ikke sikkert farsen kan tage det sidste æg. Smag til med salt og peber. Pas på saltet, fetaosten er som regel meget salt.
Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg dem i olie på begge sider til de er lysebrune. Server dem varme med yoghurtsauce til.
NB – Hvis fetaosten er meget salt kan man anbringe den et par timer i koldt vand, inden den bruges.
Auberginefrikadellerne kan også spises kolde, de egner sig fint som pålæg.

Luk menu