(4 – 6 personer)
1 kg auberginer
3 løg
3 tomater
3 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 dl vand
salt, peber
1 tsk sukker
1 spsk hakket persille
4 spsk citronsaft
Skræl auberginerne i striber og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på tværs. Drys dem med salt og lad dem ligge 30 min. Tør dem af.
Pil løgene og skær dem i tynde både, drys dem med salt og lad dem ligge 30 min, skyl dem og tør dem af i køkkenrulle.
Skræl tomaterne og skær dem i både. Hak hvidløgene fint.
Steg aubergineskiverne i olie til de er brune på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad. Steg løgene i resten af olien og læg dem over auberginerne. Læg tomaterne over og drys med hvidløgene, salt, peber, sukker og persille. Hæld vandet ved og læg låg eller folie på. Sæt fadet midt i en 200 gr. varm ovn i 1 time. Tag fadet ud og hæld citronsaft over.
Lad retten blive kold og server.