(4 – 6 personer)
1 kg auberginer
½ dl olivenolie eller vindruekerneolie
2 store løg
1 grøn peberfrugt
2 store tomater
¼ dl olivenolie eller vindruekerneolie
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk vineddike
1 tsk timian
Auberginerne skæres i fine skiver på tværs, de salts og trækker 30 min. Tør aubergineskiverne omhyggeligt af og steg dem på begge sider i hed olie. Læg dem på fedtsugende papir.
Løgene skæres i smalle både, peberfrugten i tegninger, tomaternes skrælles og skæres i både.
Løg og peberfrugter steges i olie til løgene er gennemsigtige, tomaterne komme i tillige med sukker, salt, vineddike og timian.
I et ovnfast fad lægge de stegte auberginer lagvis med løgblandingen, låg eller folielægges over og fadet sættes midt i en 225 gr. varm ovn i 45 min.